Invitaţie ”Îmbunătățirea capacității de răspuns la problemele de sănătate ale populațiilor de migranți”

Stimaţi membri ai ARSPMS,

ARSPMS se apropie de a 25-a aniversare. Pe 11 decembrie 1991 un grup de profesionişti entuziaşti semnau procesul verbal de constituire a ARSPMS, care poate fi văzut sau revăzut pe site-ul nostru (www.arspms.ro/istoric/). Deşi în ultimii ani nu am fost prea vizibili, după 25 de ani încă existăm şi avem şi planuri de viitor.

În acest sens, dorim să vă informăm că în data de 8 decembrie 2016 va avea loc un atelier cu tema: ”Îmbunătățirea capacității de răspuns la problemele de sănătate ale populațiilor de migranți”. Atelierul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” – Disciplina Sănătate Publică și Management, în parteneriat cu ARSPMS și sub patronajul UNICEF România și al Biroului OMS pentru România.

Scopul atelierului este de a prezenta experiența internațională privind controlul problemelor de sănătate ale populațiilor de migranți și de a analiza capacitatea de răspuns din România și potențialele provocări cu care s-ar putea confrunta autoritățile în plan național. Acest atelier se dorește a fi un demers initial în capitalizarea de experiențe și dovezi științifice privind problemele de sănătate ale miganților și modelele eficace de gestionare a acestora.

Atelierul se va desfășura la UN House, Bd Primăverii nr 48A, începând cu ora 11, conform agenda-8-dec-2016.

La finalul atelierului va avea loc o scurta sesiune de discuţii privind planurile de dezvoltare a ARSPMS pe termen scurt şi mediu şi modul de celebrare a celei de-a 25-a aniversări. Dorim să vă invităm alături de noi la cele două evenimente.

Detalii suplimentare se pot obține la:

e-mail: pbhealth@umf.ro

tel: 021 3180714

 

Comitetul Director ARSPMS